Policija uhapsila osobu u vezi sa napadom na Srbe kod Knina

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović komentarisao je napad na Srbe na kninskom području, preneo je HRT.

                  Foto: Stefana Savić

Kako je rekao, podneto je pet prekršajnih i jedna kaznena prijava zbog događaja u Đevrskama, a da o slučaju u Uzdolju, gde su nepoznati napadači povredili pet stanovnika srpske nacionalnosti, policija sprovodi istragu.

– Vezano uz napad koji je prijavljen u Viškovu, policija je u rano jutros uhitila osobu koju dovodi u vezu s napadom na građanina Republike Hrvatske prije dva dana, izjavio je Božinović.

U Viškovu je 20. avgusta povređen 70-godišnji hrvatski državljanin koji je medijima rekao da je pretučen i vređan po nacionalnoj osnovi.

Reakcije na napade i dalje stižu. Kako je preneo HRT, predsednički kandidat i pevač Miroslav Škoro na Fejsbuku je komentarisao jučerašnji istup predsednika SDSS-a Milorada Pupovca u vezi sa napadom na Srbe u Uzdolju kod Knina.

„Umjesto da smiruje tenzije nastale u incidentu, g. Pupovac nadolijeva ulje na vatru i očito želi profitirati na napadu na hrvatske građane koji je za svaku osudu. Od njega, kao zastupnika u Hrvatskom saboru, očekivao sam puno više mudrosti, a puno manje ostrašćenosti“, napisao je Škoro.

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*