Položeni venci na grob i spomenik Mike Antića

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, zajedno sa članovima Odbora manifestacije “Antićevi dani“ Miroslavom Radonjićem i Đeze Bordašom, kao i pomoćnicom direktora Kulturnog centra Novog Sada Miljanom Kozarov, položio je vence na grob i spomenik Miroslava-Mike Antića.

Kod spomenika u Dunavskom parku upriličen je i prigodan program povodom rođendana velikog pesnika, u okviru kojeg su učenici OŠ “Miroslav Antić“ i OŠ “Dušan Radović“ recitovali njegove stihove na srpskom, romskom i mađarskom jeziku.

– I na ovaj način sećamo se našeg velikana, a slaveći lik i delo Mike Antića, slavimo neprolaznost umetničkog stvaralaštva. Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Odborom Skupštine Grada Novog Sada, dvanaesti put za redom organizuje ovu manifestaciju, na veliko zadovoljstvo Gradske uprave za kulturu. Kao i do sada, pripremili su kvalitetan i raznovrstan program koji se realizuje u Novom Sadu na više lokacija – naglasio je Dalibor Rožić.

Nagrada „Miroslav Antić“ za 2018. godinu, pripala je Dejanu Aleksiću za zbirku pesama „Radno vreme raja“ u izdanju Kulturnog centra Novog Sada, a biće mu uručena 15. marta u Svečanoj sali Gradske kuće, čime će trodnevna manifestacija biti završena.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*