Pomoć arapskih zemalja Palestini umanjena za skoro 82 posto

Arapske zemlje su u prvih osam meseci ove godine Palestini donirale pomoć u iznosu od 38,1 milion dolara.

 

Trump je na ceremoniji potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa UAE-a i Bahreina sa Izraelom kazao da bogate zemlje ne trebaju slati donacije PalestiniEPA

Pomoć koju su arapske zemlje donirale Palestini u prvih osam jeseci 2020. godine za 81,6 posto je manja u odnosu na pomoć koju su joj dale prošle godine.

Palestinsko Ministarstvo finansija saopšilo je da su arapske zemlje u prvih osam meseci ove godine Palestini donirale pomoć u iznosu od 38,1 milion dolara, prenosi Anadolija.

U istom periodu prošle godine arapske zemlje su Palestini poslale pomoć u iznosu od 198,33 miliona dolara.

Trumpova poruka

Predsednik SAD-a Donald Trump je na ceremoniji potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina sa Izraelom kazao da bogate zemlje ne trebaju slati donacije Palestini.

U julu je palestinski ministar finansija Shukri Bishara kazao da su neke bratske arapske zemlje bez najave i obrazloženje suspendovale redovnu pomoć koju su u ranijem periodu donirali Palestini.

S druge strane, na smanjenje arapske pomoći Palestini verovatno se odrazilo i to što su smanjenje cena nafte i pandemija COVID-a 19 pogodili i ekonomije zalivskih zemalja.

 

Izvor: Agencije

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*