Porfirije: Ako ikom želimo zlo neka bude nama

BANJA LUKA: Patrijarh srpski Porfirije poručio je danas da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi, ali da ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov identitet, „duhovni i nacionalni”, jer je to uslov za prepoznavanje onog drugog i različitog s kojim uz međusobnu razmenu “treba da bogatimo jedni druge”.
porfirije
Foto: Instagram

“Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama”, napisao je na Instagramu patrijarh Porfirije, koji je danas služio liturgiju u manastiru Miloševac kod Prijedora.

On je u svojoj poruci na Instagram nalogu “porfirije_patrijarh“ još naveo da “ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

“Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada moći ćemo da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge”, poručio je patrijarh.

U manastiru Miloševac kod Prijedora održana je danas Sveta arhijerejska liturgija, koju je zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji od juče boravi u dvodnevnoj poseti Eparhiji banjalučkoj.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*