PORODICE S DECOM KRŠE NAREDBE Nesavesni na sankanju na Fruškoj gori

Sneg koji je padao više od 24 časa izmamio je Novosađane na Frušku goru, gde je u više navrata tokom prethodna dva dana na potesu Iriški venac-raskrsnica i Grebenski put, primećen veći broj porodica koji su sa malom decom došli na sankanje.

Uprkos preporukama o zabrani kretanja tokom vanrednog stanja, a posebno zabrani svih javnih okupljanja građana u otvorenom prostoru koja je propisana „Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja”, građani su nesavesno došli na rekreaciju i zabavu, čime su potencijalno ugrozili i sebe i bezbednost drugih građana. Građani su se sankali u velikoj grupi, okruženi drugima, a kako nezvanično saznajemo na preporuke čuvara zaposlenih u Javnom preduzeću (JP) „Fruška gora” da bi trebalo da poštuju preporuke i mere Vlade Republike Srbije nisu reagovali.

Iz Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora” ukazuju na to da je samo tokom jučerašnjeg dana na tom području primećeno 20-ak vozila sa novosadskim registarskim oznakama, kao i veći broj porodica koje su se sankale sa decom uprkos „Naredbi o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije” kojom se zabranjuje kretanje u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport još od 21. marta.

Ovim putem skrećemo pažnju i na brojne građane koji su zatečeni na pomenutim lokacijama u svojim vozilima usled sletanja sa puta zbog neposedovanja adekvatne zimske opreme”, stoji u dopisu tog JP koje nam se obratilo, uz naglasak da je njihova čuvarska služba o svemu obavestila nadležne organe.

Kako nezvanično saznajemo juče oko 14 časova su izašle dve patrole Policijske uprave Ruma i Policijske uprave Novi Sad, koje su opomenule građane da ne krše naredbe koje važe tokom trajanja pandemije koronavirusa.

izvor: DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*