Portparol EU: Dokument iz prištinskih medija je falsifikat

PRIŠTINA –

Evropska unija je danas negirala postojanje dokumenta koji se u subotu pojavio u prištinskim medijima, a portparol EU Peter Stano je izjavio da je u pitanju “falsifikat“.

Stano je za „Kljan Kosova“ izjavio da takav dokument nije došao iz Brisela.

„Obično ne komentarišemo izveštaje medija u vezi sa navodnim dokumentima EU. U konkretnom slučaju, dokument je potpuni falsifikat i tako nešto EU nikada nije napisala“, poručio je Stano.

zastava, eu, evropska, unija, savet, evrope

Izvor: EPA-EFE (Stephanie Lecocq)

U navodnom internom radnom dokumentu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) sačinjenom nakon nedavne večere šefa diplomatije EU Žozepa Borelja sa liderima Zapadnog Balkana u koji je u subotu imao uvid prištinski portal demokracia.com, pored ostalog se navodi da će Borelj pozvati vlasti u Prištini da se uzdrže od bilo kakve provokativne akcije u opštinama na severu pokrajine.

“Konkretno, g. Kurtiju će se savetovati da ne preduzima nikakve policijske akcije čiji je cilj prikupljanje računa za struju u severnim opštinama, što bi moglo izazvati dalje tenzije sa lokalnim stanovništvom“, pisalo je pored ostalog u dokumentu u koji je uvid imao prištinski portal.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*