Porušena „Kajak terasa“- „Zakon se mora poštovati“

Porušena je „Kajak terasa“ u vlasništvu Mila Radišića. Gradonačelnik Banjaluke poručio da je da se zakon mora poštovati i da je počelo vraćanje gradske imovine.

 

Porušena "Kajak terasa"- "Zakon se mora poštovati"

Danas smo tu da ispavimo višegodišnju nepravdu, kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obraćajući se medijima.

„Došli smo da pošaljemo poruku da je grad veći od pojedinca. Rušenjem ovog objekta stavljamo institucije u prvi plan. Uveravali su nas da nismo u pravu. Ovo je treća sreća. Rekao sam kada dođem treći put ovo će biti srušeno. Kladili su se da li ću srušiti ili ne, evo danas je pravda zadovoljena. Isti ti kojim danas rušimo ovo biće jednaki kada donesu papir. Svi smo u istoj ravni. Nema privilegovanih. Ponosan sam što su danas sa mnom oni koji su verovali“, rekao je Stanivuković.

Dodao je da će ova slika će obići celi svet jer rušenjem ove terase počijemo da gradimo i da vraćamo imovinu koja je gradska

Među okupljenima je bio i Željko Vulić, koji je godinama vodio pravnu borbu sa firmom „Grand trejd“ Mila Radišića i sprečavao gradnju pored njegove kuće.

Advokat porodice Radišić kaže da je zbog rušenja „kajak terase“ podneo krivičnu prijavu, jer je kako navode, po rešenju trebalo da budu srušena samo tri elementa ovog objekta što su oni dan ranije uradili.

Stanivuković odgovara da su ovde u potpunosti ispoštovani pravda i zakon i da ga krivične prijave ne zanimaju.

Poslije višemesečnih opstrukcija republičkih institucija, Stanivuković je ove aktivnosti najavio nakon što je glavni upravni inspektor pre nekoliko dana utvrdio da nema zakonskih prepreka za rušenje „Kajak terase“.

 

 

 

 

 

IZVOR:BN

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*