Poseta šefa delegacije Evropske Unije u Srbiji Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici sastali su se u Gradskoj kući. Kao povod za dolazak u Novi Sad, Fabrici je naveo planetarno poznat i internacionalno nagrađivan muzički festival „EXIT“ kojem sa zadovoljstvom prisustvuje ove godine.

Sagovornici su se složili da je taj festival samo jedna u nizu prepoznatljivosti Srbije i Novog Sada, grada koji je poznat kao grad kulture i „Srpska Atina“. Oni su istakli važnost nastavka razvoja projekta „Youth Creative Polis“ u tzv. Kineskoj četvrti, kao mesta koje objedinjuje novosadsku kulturu i omladinski aktivizam.

Sem Fabrici je istakao da će Novom Sadu mnogo značiti osvojene titule Evropska prestonica kulture za 2021. i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, kao i da su u pitanju veliki poduhvati koji će služiti kao primer drugim gradovima, kao kruna i rezultat razvoja kulturne i kreativne industrije u službi opšteg razvoja zajednice.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji istakao je da će Evropska unija nastaviti da pruža podršku projektima Grada Novog Sada kroz fondove i da podržava put Srbije ka zajednici zemalja EU.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*