Poslanici Skupštine Srbije žale zbog presude Mladiću u Hagu

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije više puta su danas ponovili da je jučerašnja presuda Ratku Mladiću „skandalozna“ i da je sud u Hagu „antisrpski“.
Poslanici Skupštine Srbije žale zbog presude Mladiću u Hagu

Foto: 021.rs
Poslanik Srpske napredne stranke Đorđe Dabić rekao je da je juče bio „posebno težak dan za srpski narod“
Sramna presuda generalu Mladiću je samo dokaz da je Haški tribunal jedan politički sud koji je stvoren da izvrši reviziju istorije i da srpski narod optuži da je vršio zločine, dok su svi drugi oslobođeni„, rekao je Dabić.
Poslanik je dodao da je „na nama da čuvamo našu Republiku Srpsku, zato što je ona legat svih ljudi koji su se borili i izginuli“.
Dvadeset hiljada mladića dalo je život u temelje Republike Srpske, a njihov predvodnik je bio general Ratko Mladić, zato smo svi danas i juče bili i te kako tužni„, rekao je Dabić.
I Lider jedinstvene Srbije Dragan Marković naveo je ko je sve oslobođen u haškom sudu u kojem, kako je rekao, „poslednjih osam godina nije postojala pravda kad je Srbija u pitanju“.
Jučerašnja presuda Ratku Mladiću govori da se sudi samo Srbima u Hagu i takva presuda se očekivala, jer je to politički sud, a ne sud pravde, a svi ti koji su nekada bili sudije, sada su advokati i brane kosovske Albance„, rekao je Marković.
Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije, Đorđe Milićević, veći deo svog govora takođe je posvetio Mladiću, rekavši da je „presuda sramna“.
Juče je bio jedan od najbolnijih dana, Mladić je osuđen, a njegov greh je bio samo što je branio svoj narod„, ocenio je Milićević i pitao „znaju li sudije šta je pravo i šta je genocid“.
Milićevićev stranački kolega Vladan Zagrađanin pročitao je pismo koje je javnosti uputio Ratko Mladić pošto je osuđen na doživotni zatvor, i taj gest je u Skupštini pozdravljen burnim aplauzom.
Poslanici su u raspravi o tačkama na dnevnom redu iskazali podršku predloženom Zakonu o Nacionalnoj bazi podataka za sprečavanje i borbu protiv terorizma, kao i davanju garancija „Srbijagasu“ za kredite od 169 miliona evra.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*