Pošta Srbije: Prevaranti koriste naš logo i ime, traže pare od građana putem SMS

Izvor: N1

JP „Pošta Srbije“ saopštila je da je detektovala novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja pošiljke.

SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica, navodi se u saopštenju.

„Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP ‘Pošta Srbije’ nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih“, kažu u ovom javnom preduzeću.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, dodaje se u saopštenju.

„Građanima savetujemo da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke“, kažu u Pošti Srbije.

Kako se navodi, ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, telu koje se bavi koordinacijom prevencije i zaštite od bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima na nacionalnom nivou.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*