Postavlja se nova signalizacija

Početkom ove sedmice u gradu Herceg Novi počela je zamena postojećih i postavljanje novih tabli turističke signalizacije.

Projektno rešenje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, a zasniva se na postavljanju turističke signalizacije na značajnim ulaznim pravcima u grad, kao i na mestima pogodnim za pružanje informacija o turističkim lokacijama.

Kako navodi direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić, ovaj projekat izvodiće se u dve faze. U prvoj fazi biće postavljena 441 tabla, od Sutorine do Kružnog toka u Meljinama i na Luštici, a završetak prve faze predviđa se u toku ove sedmice. U drugoj fazi biće postavljene table od Meljina do Kamenara, i u zaleđu Herceg-Novog. U ovoj fazi biće postavljena 281 tabla.

Turistička signalizacija biće dvojezična, na našem i engleskom jeziku i u skladu sa svim važećim domaćim i međunarodnim propisima. Investitor ovog projekta je Turistička organizacija Herceg-Novog, koja je i raspisala tender za javnu nabavku za izradu i postavljanje turističke signalizacije grada. Izvođač radova je „Alfa project“ doo iz Podgorice, a vrijednost projekta – I faze iznosi 24.474,49€.

Izvor: Opština Herceg-Novi

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*