Pošte: Internet kupovina robe iz Kine se vraća u normalu, skraćuju se rokovi isporuke

Pandemija korona virusa značajno je usporila kupovinu robe iz Kine putem interneta, ali se situacija sa isporukama od početka godine znatno popravlja, kažu predstavnici Pošte Srbije.
Pošte: Internet kupovina robe iz Kine se vraća u normalu, skraćuju se rokovi isporuke

Foto: Pixabay
Isporuke su u prethodnoj godini bile usporene prvenstveno zbog problema koji je Kina imala sa avio-kompanijama i nedostatkom kapaciteta u saobraćaju za distribuciju robe koja se poručuje preko interneta, objašnjava Bojana Nikolić iz Pošte Srbije.
„Kineska pošta nam se obratila i prenela nam informaciju da će kontaktirati sve svoje saradnike odnosno partnere u Kini i da će ih obavestiti da su obezbedili kapacitete i mogućnost da roba nesmetano krene ka Srbiji. Kineska pošta je pronašla mogućnost i način, odnosno napravili su dogovor i ugovore sa avio-kompanijama, da rokovi isporuke budu znatno kraći“, objasnila je Nikolić.
Ono što je dodatno smanjilo kupovinu preko interneta sa kineskih sajtova je promena politike određenih kuća u vezi sa poštarinom.
„Poštarine su do prošle godine bile besplatne i nisu se plaćale. Sa uvođenjem određenih tarifa koje je uveo jedan od velikih giganata koji se bavi elektronskom trgovinom, smanjila se i potreba za kupovinom jer poštarine nekada premašuju i vrednost robe“, istakla je Nikolić.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*