Postignut dogovor za rešenje problema u saobraćaju

Kula – Problem na putevima, koji je izazvan transportom šećerne repe do obližnjih Fabrika šećera u Crvenki i Vrbasu, biće u najkraćem roku rešen, pošto je na sastanku održanom jutros u Svečanoj sali opštine Kula postignut dogovor između svih prisutnih strana. Sastanak je po hitnom postupku sazvao predsednik opštine Velibor Milojičić, a prisustvovali su i načelnik opštinske uprave, Šef odseka za poljoprivredu i nadzor, Inspektor za puteve i drumski saobraćaj, kao i nadležni iz policijske uprave, rukovodioci komunalnih preduzeća i nadležni iz pomenutih Fabrika šećera.

Prolazak kamiona kroz ulice koje su van propisane rute, ne samo da utiče na uništavanje puteva čija dozvoljena nosivost nije u skladu sa velikom težinom koja se svakodnevno prevozi , nego direktno utiče i na bezbednost u saobraćaju. U cilju sprečavanja nezgoda na putu i očuvanja postojećih ulica, bilo je neophodno pronaći alternativne pravce, koje će vozači ubuduće morati strogo da prate, pošto će uz podršku saobraćajne policije biti pod stalnim nadzorom.

„Prvi problem je vezan za ulicu Vinogradsku u Kuli, dogovoreno je da se repa izvlači atarskim putem, da se ide na Liparski put i da repa više ne ide ovom ulicom. U skladu sa tom odlukom, u koordinaciji će biti saobraćajna inspekcija opštine Kula, Odeljenje za poljoprivredu opštine Kula i policija koja će sa patrolama kontrolisati da li se taj dogovor poštuje. Što se tiče Ruskog Krstura, ranije je bilo prigovora vezano za Vodice, tamo je sva repa izvučena i tamo više saobraćaja nema. Dalje, kad je u pitanju Lipar, u dogovoru sa predstavnicima njihovog Saveta mesne zajednice dogovoreno je da pravac izvoza repe iz Liparskog atara bude ulica Mire Ratković, čime smo pokrili trenutno najkritičnije tačke. Pratićemo situaciju na terenu i tražićemo najbolja rešenja kako bi sprečili nesreće, vodili računa o našoj imovini i našim putevima, ali isto tako vodili računa o interesima Šećerana, proizvođača repe i prevoznika“-izjavio je nakon sastanka Milojičić.

Izvor: Opština Kula

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*