Postoji mogućnost pojave magle na putevima

JP Putevi Srbije posebnu pažnju poklanja organizaciji rada Zimske službe, održavanju prohodnosti puteva i obaveštavanju javnosti o stanju na putevima.

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Republici Srbiji, na dan 03.12.2020.g. u 16:55 časova, sledeće:

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja:

Deonice na kojima ima snega su:

I B-40, Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Zbog magle smanjena vidljivost na Čestobrodici i planinskim prevojima na teritoriji Zaječara. Povremeni sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

POLEDICA

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:
II A-196   Lis – Kravarica – Ljetine

Odrona ima na sledećim putnim pravcima:
I B-30   Mlanča – Studenica – Ušće
II B-472   Perovac – Gokčanica – Goč

MAGLA

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Magle ima na sledećim putnim pravcima:
I B-36   Paraćin – Boljevac – Zaječar – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka)
I B-37   Selište – Bor – Zaječar
II A-161   Žagubica – Borsko jezero
II B-389   Straža – Brezovica – Borsko jezero
II B-393   Jasikovo – Vlaole – Krivelj – Bor
II B-395   Zaječar – Lubnica – Boljevac
I B-35   Vratarnica – Knjaževac – Svrljig
II A-222   Kalna – Jabučko ravnište
II A-218   Boljevac – Sokobanja – Vrelo
II B-421   Mirovo – Rtanj
II A-197   Kumanica – Preko Brdo
II A-198   Odvraćenica – Preko Brdo
II B-409   Kumanica – Gleđica
II A-181   Mirajići – Drakčići

Prilazi graničnim prelazima:
I B-40   Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

 

                                                                                                         

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*