Potpisan memorandum o zajedničkim politikama

U Banjaluci je potpisan memorandum o zajedničkim politikama za period od 2018-2020. godina između Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i Vlade Republike Srpske.


Memorandum su potpisali predsednik Vlade Srpske Željka Cvijanović i predsednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Dragutin Škrebić.

Memorandum predstavlja uvođenje nove prakse i nove komunikacije sa socijalnim partnerima, rekla je predsednica Vlade Srpske, Željka Cvijanović i dodala da se kroz ovaj memorandum pravi određena vrsta razrade svega što je dogovoreno sa poslovnom zajednicom i da je osnova za jedan čvrst akcioni plan.

„Memorandumom je prepoznata namera da se ide na smanjenje opterećenja cena rada, pitanje porodilja, zakona o stečaju, rekonstruisanje preduzeća i omogućavanje zapošljavanja ali i projekat podrške zapošljavanju koji je pregovaran sa Svetskom bankom“, istakla je premijerka.

Naglasila je da je prioritet, osim stvaranja boljih osnova, i unapređenje poslovne zajednice i reforma javne uprave, te da je memorandumom pokazana puna opredeljenost za dodatno zapošljavanje lica sa invaliditetom.

Predsednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić, naglasio je da je za poslovnu zajednicu i realni sektor najvažnije da se prvi put govori o smanjenju oporezivanja rada, kao i da je dogovoreno da u periodu 2018-2020. godine oporezivanje rada bude sveden na nivio iz 2008.

Dodao je da imaju dogovor sa Vladom Srpske da se investiranje u osnovnu delatnost ne oporezuje kao dobit preduzeća.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*