Potpisan Sporazum između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, potpisali su danas u Zelenoj sali Gradske kuće gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban i dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Rade Doroslovački.

Pored Pravnog i Ekonomskog fakulteta, Grad Subotica potpisao je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji i sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, a prema rečima gradonačelnika, lokalna samouprava će i u budućnosti nastaviti intenzivnu saradnju sa visokoškolskim ustanovama, te nastojati da uz njihovu pomoć poboljša svoje delovanje i rad.

Ovo je jedan veoma značajan datum, zbog toga što smo o ovom Sporazumu govorili godinu dana unazad, kako bismo pronašli način da naše studente koji studiraju na Fakultetu tehničkih nauka zadržimo u Subotici. Da ovde pronađu i imaju svoje radno mesto – rekao je Bogdan Laban.

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu je jedan od najvećih u našoj zemlji, budući da ima oko 1.200 zaposlenih i preko 14.000 studenata, mahom na IT smerovima. Dekan fakulteta, prof. dr Rade Doroslovački, podsetio je da je fakultet još pre 35 godina imao svoje odeljenje u Subotici, te da postoji mogućnost da se to ponovo dogodi.

– Naš fakultet je svuda u svetu poznat po odličnoj saradnji sa kompanijama. Tokom njegovog postojanja, iz fakulteta je niklo preko stotinu kompanija, koje zapošljavanju više od 4.000 inženjera u Novom Sadu, a koji imaju plate od 2.000 do 3.500 evra. Naša najveća kompanija DMS ima oko 1.000 zaposlenih i samo od te kompanije se budžet Grada Novog Sada puni oko 15 odsto. Ukoliko budemo napravili naše odeljenje ovde i ako naše kompanije otvore svoje ekspoziture, onda će i u Subotici moći da započne slična priča – poručio je prof. dr Doroslovački.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*