Potpisan Sporazum o saradnji MUP-a i Udruženja osiguravača Srbije

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas potpisivanju Sporazuma o saradnji ovog ministarstva i Udruženja osiguravača Srbije.

Sporazum su potpisali direktor policije Vladimir Rebić i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović. Ovaj dokument će, uz podizanje kvaliteta opreme i tehnike, omogućiti građanima da efikasnije ostvare prava iz odštetnog zahteva u slučaju saobraćajne nezgode.

Rebić je istakao da od 2018. godine, kada je uspostavljen sistem za digitalno preuzimanje Zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije, građani više ne moraju da idu na šaltere policijskih uprava i plaćaju takse, već je dovoljno da se obrate svojoj osiguravajućoj kući.

Prema njegovim rečima, po osnovu ovog sporazuma policijski službenici dobiće najsavremeniju opremu, koja će omogućiti da se uviđaji saobraćajnih nezgoda obave efikasno i u skladu sa svetskim standardima.

Direktor policije je istakao da se na ovaj način olakšava i rad osiguravajućim društvima i omogućava efikasno otkrivanje prevara u osiguranju, s obzirom na to da se dokumentacija direktno iz policije, putem savremenih informacionih tehnologija, šalje ka Udruženju osiguravača.

Jovanović je istakao da je saradnja Udruženja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dobra i kvalitetna i izrazio uverenje da će ona, posebno dolaskom novog ministra, biti nastavljena.

Ideja nam je da doniramo značajnu informaciono-tehnološku opremu Ministarstvu unutrašnjih poslova i pomognemo da građani jednostavno ostvare svoje odštetne zahteve, ali i da osiguravajuća društva budu zaštićena od zloupotreba, ukazao je generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.

Jovanović je naveo i da je ovaj vid saradnje, koji je uspostavljen 2018. godine, omogućio da se odštetni zahtevi koji su ranije rešavani po nekoliko meseci, danas završe u roku od 10 do 15 dana, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*