Potpisan ugovor o gradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću

Ugovor o gradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću, danas su, u Medija centru Gradske kuće, potpisali zamenica gradonačelnika Grada Subotice Timea Horvat i Damir Lunić, tehnički direktor kompanije „Modulor“ iz Beograda, koja će izvoditi radove. Investicija se realizuje kao deo prekograničnog IPA projekta Mađarska – Srbija, u okviru projekta „Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja“, u okviru koje će se izgraditi Srpski kulturni centar u Morahalomu i Mađarski kulturni centar na Paliću.

Partneri na projektu, kako je tom prilikom istakla Timea Horvat, su DKMT Evroregionalna razvojna agencija iz Segedina, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu, Grad Subotica i Udruženje mladih za razvoj zajednice Eđmašert iz Morahaloma.

– Ukupna vrednost projekta je 3,7 miliona evra. Deo budžeta koji se odnosi na Suboticu je 1.131.040 evra. Učešće grada Subotice je 15 odsto i iznosi 169.656 evra dok je donacija EU 85 odsto, odnosno 961,384 evra – objasnila je Timea Horvat.

Ciljevi projekta, navela je, su osnivanje srpskih i mađarskih kulturnih centara u Morahalomu i Paliću, kao i razvoj sveobuhvatne kulturne strategije za ceo pogranični region, te pokretanje onlajn centra za informacije i vesti na oba jezika, i integrisanje Novog Sada, buduće Evropske prestonice kulture, u kulturni i turistički život pograničnog mađarsko-srpskog regiona.
izvor: www.subotica.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*