Potpisivanje ugovora o donaciji

U sali Skupštine opštine Šid potpisani su Ugovori o donaciji između Helpa i 15 finalnih korisnika u okviru projekta „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, koji finansiraju Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida i Opština Šid.

Ugovorom o saradnji između Opštine Šid i Helpa, potpisanim početkom aprila, započeta je saradnja na projektu čiji je cilj doprinos uključivanju Roma, Romkinja i ostalih ugroženih grupa stanovništva u socijalni i ekonomski ciklus zemlje kao i smanjenje siromaštva među ciljnim grupama. Projektne aktivnosti su realizovane kroz dva kruga selekcije, u smislu bodovanja pristiglih aplikacija i terenskih obilazaka potencijalnih korisnika u kućnim posetama.

Podržano je 15 biznisa u vidu dodele bespovratnih sredstava za nabavku opreme za početak ili razvoj poslovne aktivnosti, u prosečnim iznosima od 1.500 i 2.400 evra. Učešće žena u projektu je 53%, dok je učešće Roma 60% od ukupnog broja podržanih biznisa.

Izvor: Opština Šid

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*