Povećan broj obolelih od kovida u Novom Sadu, očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

U Novom Sadu je trenutno 114 obolelih od korone, što je 42 kovid pozitivne osobe više u odnosu na pre nedelju dana, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Kako navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u Vojvodini je ukupno 265 aktivnih slučajeva Covida-19.
U odnosu na prethodnu nedelju registrovan je porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini se tokom prethodne nedelje kretao u rasponu od 13 do 22. Međutim, u toku prethodnog dana registrovan je 41 novi slučaj među kojima je 20 iz Novog Sada, što ukazuje na očekivano pogoršanje epidemiološke situacije tokom jeseni. Dominiraju slučajevi sa blagom kliničkom slikom„, navode u Institutu uz ocenu da je epidemiološka situacija nesigurna.
Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u Vojvodini, a u 23 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva.
Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo.
Dodaju da nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar. Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.
Od ove nedelje očekujemo trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije, kao i prelazak u nepovoljnu situaciju u narednom periodu„, kažu u Institutu.
U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 21 osoba obolela od korone, dok je troje njih u teškom stanju zbog čega su stavljeni na respiratore.
Autor: 021

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*