Povećan broj vozila na Milošu Velikom, ali bez zastoja

(Foto Tanjug)

OBRENOVAC – Do 16 časova danas je kroz naplatnu stanicu Obrenovac na autoputu Miloš Veliki prošlo 7.000 vozila, i ne očekujemo velike gužve večeras, izjavio je šef Odseka naplate putarine na deonici Beograd-Čačak u JP „Putevi Srbije” Saša Savić.

„Izgleda da su naši korisnici poslušali savete koje smo im uputili preko medija da ne kreću na put ukoliko to nije baš neophodno u vreme vršnog opterećenja između 17 i 20 časova”, rekao je Savić za Tanjug.

Dodao je da je tokom prethodnih prazničnih dana više od 54.000 vozila prošlo kroz ovu naplatnu stanicu u pravcu Čačka.

„Samo u petak je ušlo preko 17.000 vozila, što je preko 50 odsto više nego što je ikad zabeleženo od otvaranja autoputa”, rekao je Savić.

On je ocenio da ne bi trebalo očekivati zastoje niti gužve na naplatnoj stanici Obrenovac.

„Veliki broj građana se juče vratio kada smo imali veći promet od uobičajenog za 100 odsto iz pravca turističkih centara. Osim toga, imamo najave da je jedan broj ljudi produžio ovaj praznični odmor i na naredni vikend, tako da ne bi trebalo da bude nikakvih problema na naplatnoj stanici Obeenovac”, precizirao je Savić.

Napomenuo je da su inkasanti spremni da odgovore i na veći priliv vozila tako što će veći broj radnika u slučaju potrebe ručno naplaćivati putarinu i mimo naplatnih kućica.

Savić je rekao da trenutno nema gužvi ni na ulasku na autoput Miloš Veliki kod Preljine.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*