Povećanje zaposlenosti i očuvanje radnih mesta u vrhu prioriteta

Državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Milan Ljušić prisustvovao je, u ime ministarke Anđelke Atanasković, svečanom otvaranju Međunarodnog foruma o saradnji, koji organizuju Razvojna agencija Srbije i Razvojna agencija Republike Srpske na Zlatiboru.

Povećanje zaposlenosti i očuvanje radnih mesta u vrhu prioriteta

Ljušić je tom prilikom istakao da srpska privreda danas beleži dobre rezultate zahvaljujući predanom radu privrednika, napomenuvši da je Vlada uložila značajna sredstva kako bi očuvala privredu, koja je u prethodnoj godini bila pogođena koronavirusom.

On je pohvalio poslovanje sektora malih i srednjih preduzeća, istakavši da je to rezultat kontinuiranog rada i državne politike u proteklih deset godina.

Ministarstvo je nastavilo sa subvencionisanjem malih i srednjih preduzeća i imamo velike planove za naredni period, naveo je državni sekretar, dodajući da je u toku kreiranje strategije za razvoj ovog sektora, kojom ćemo se fokusirati na neke nove teme, kao što su digitalizacija i Zelena agenda.

Posebno ćemo se posvetiti ravnomernom regionalnom razvoju i pružanju podrške nerazvijenim opštinama, istakao je on i poručio da je u vrhu prioriteta Vlade rad na povećanju zaposlenosti i očuvanju radnih mesta.

Pored državnog sekretara Ljušića, na svečanom otvaranju govorili su vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić i direktor Razvojne agencija Republike Srpske Marinko Đukić.

Nakon toga, Gazdić i direktor Agencije za mala i srednja preduzeća Republike Bugarske Bojko Takov potpisali su Memorandum o saradnji.

Međunarodni forum o saradnji okupio je veliki broj privrednika iz zemalja regiona i EU, predstavnike državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi s ciljem razmene iskustava, promovisanja njihovih proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovnih kontakata i buduće saradnje, navodi se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*