Poverenik utvrđuje da li kamere u tržnom centru snimaju kabine za presvlačenje

Izvor: N1

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti će otvoriti postupak nadzora radi utvrđivanja da li su kamere u tržnom centru snimale osobe koje se nalaze u kabinama za presvlačenje.

„O ishodu nadzora javnost će biti blagovremeno obaveštena“, navodi se u saopštenju poverenika.

Sumnje da kamera u butiku Berška u tržnom centru Ušće snima mušterije koje se presvlače pojavile su u javnosti se nakon objave modne blogerke Branislave Antović na Instagramu, piše portal Zadovoljna.rs.

Antović je objavila poruku u kojoj se navodi da je jedna sugrađanka prilikom isprobavanja garderobe u kabini butika Berška primetila kameru koja ju je snimala dok se presvlačila.

Kako je napisano u postu koji je Antović podelila, žena koja je primetila da je kamera snima dok se presvlači obratila se zaposlenima i obezbeđenju radnje, ali su se oni, kako navodi, „pravili ludi“ i govorili da to nije kamera.

Međutim, zabrinuta građanka i njen suprug su sve prijavili policiji i navodno im je potvrđeno da je u pitanju kamera, da se rotira za 180 stepeni, te da snima u odličnoj rezoluciji.

U pomenutom postu se takođe navodi da su se ženi koja je doživela neprijatnost javili bivši zaposleni ove radnje, koji su potvrdili da kamera snima, ali da navodno te snimke ne sme niko da gleda, osim ako dođe do krađe, kada se snimci ustupaju policiji.

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*