Povratnici u Đakovicu, Dragici Gašić, policija zabranila da zameni ulazna vrata

Đakovica (Foto Vikipedija)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je ocenila kao „neviđen skandal i direktnu torturu”, to što lokalna policija jedinoj povratnici u Đakovicu Dragici Gašić, danas nije dozvolila da postavi blindirana vrata na ulazu u stan.

Direktor te kancelarije Petar Petković je naveo da lokalna policija prvo nije dozvolila da se „dotrajala i ulupana ulazna vrata na Dragičinom stanu zamene”, nego su joj tražili dozvolu opštine za montažu. Petković je u saopštenju naveo da su lokalni inspektori, nakon što je Gašić popunila zahtev u opštini, došli i zaplenili nova vrata.

„Sada traže da se pre montaže vrata opštini dostave dokazi o nekakvom atestu kao i dokazi proizvođača o uplaćenim porezima, uz brojna druga dokumenta”, rekao je Petković, prenosi Beta.

On smatra da je to „nezapamćeni skandal i direktna tortura” i nova, „najotvorenija vrsta pritiska da se Dragica otera sa svog kućnog praga”.

„O kakvom mi povratku i suživotu možemo uopšte i da razgovaramo, kada Priština ne dozvoljava ni bazične uslove za život našim povratnicima i obračunava se s vratima”, zapitao je Petković.

Prema njegovim rečima, Kancelarija za Kosovo i Metohiju će svim raspoloživim kanalima nastaviti da insistira da se prekinu pritisci i napadi na Dragicu Gašić i da joj se garantuje bezbednost i normalan život.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*