Požar na motoru uzrok pada ruskog aviona, posada poginula

IL112 (Vikipedija)

MOSKVA – Desni motor ruskog transportnog aviona Il-112V, koji je danas pao u Podmoskovlju i čija je posada poginula, zapalio se tokom leta sa aerodroma Kubinka na aerodrom Žukovski, saopštila je ruska državna kompanija „Junajted erkraft korporejšen”.

„Prema preliminarnoj verziji događaja, katastrofi sa Il-112V je prethodio požar na desnom motoru”, saopštila je ta korporacija, a prenosi ruska agencija TASS.

Kompanija je pojasnila da se avion srušio u 11.18 časova po moskovskom vremenu kada je realizovao probni let. Saopšteno je i da je avion potpuno uništen u požaru i da su u toku napori za gašenje vatre.

Piloti koji su upravljali avionom su učinili sve kako bi sprečili katastrofu i udaljili avion iz rezidencijalne oblasti, saopštile su tamošnje vlasti.

Avion se srušio tokom trenažnog leta, prilikom pripreme za sletanje, a u avionu su bila tri člana posade koji su poginuli. Posebna komisija ispitaće uzroke nesreće, prenosi Tanjug.

Il-112V je ruska laki transportni avion nove generacije koji proizvodi fabrika u Voronježu, a dizajniran je da zameni An-24 i An-26.  Namenjen je za transport vojnog osoblja, naoružanja, lake opreme i drugog tereta maksimalne težine do pet tona. Prvi let avion je imao 2019. godine.

 

 

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*