Poziv iz Fondacije EPK 2021: Stvaranje umetnosti

Fondacija „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“ otvorila je poziv za obuku „Making Art that Matters!“ – “Stvaranje umetnosti koja je bitna”.
epk
Foto: EPK

Obuka će biti održana od 12. do 18. aprila u Novom Sadu. Rok za prijavu je 19. mart do podneva. Učesnici će imati priliku da se uz mentore iz Walk the Plank (UK), Multimedijalnog centra „Led art“ i Šok zadruge (SRB) upoznaju sa principima i primerima angažovane umetnosti, zatim da otkriju značaj umetničkih intervencija i performansa za pokretanje društvenih promena kao i da zajedno osmisle i organizuju angažovan događaj na otvorenom.

Poziv je otvoren za sve kandidate koji su posvećeni kreativnom radu i zainteresovani za temu angažovane umetnosti, bez obzira na nivo i prirodu obrazovanja. Od odabranih kandidata se očekuje da budu otvoreni za rad s kolegama iz cele Evrope i spremni da steknu nove veštine.

Radni jezik obuke je engleski. Za učešće na obuci potrebno je poslati sledeće dokumente na engleskom radnu biografiju, motivaciono pismo do 300 reči u kom objašnjavate zašto biste želeli da učestvujete u ovoj obuci i šta imate da ponudite, a prijave se šalju na iinternational@ns2021.rs.

Za odabrane kandidate koji nisu iz Novog Sada troškove smeštaja pokrivaju organizatori. Putne troškove pokrivaju odabrani kandidati.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*