„Pravda za Stefana“ pozdravlja postupak protiv sudije: Prošlo je vreme ćutanja

Protest Karaburma, Pravda za Stefana, Stefan, dečak, saobraćajna nesreća,Izvor: N1

Inicijativa „Pravda za Stefana!“ pozdravila je pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti navedene sudije u slučaju puštanja Lazara Galića da se brani sa slobode, osumnjičenog za gaženje i nanošenje teških telesnih povreda Mihailu B. i njegovim maloletnim sinovima, od kojih poslednjem sa smrtnim ishodom.

„Ovime za sada prestaju razlozi za blokade i proteste, ali pozivamo građane da još jednom dođu večeras u 19 časova na Karaburmu, na mesto strašnog udesa, kako bismo odali počast tragično ubijenom Stefanu. Napominjemo, međutim, da ćemo pratiti proces protiv sudije Đerić, kao i istražni i krivični proces protiv osumnjičenog Galića, te ponovo i oštrije reagovati po potrebi“, navodi se u saopštenju inicijative.

Pozvali su Visoki savet sudstva i ostale relevantne institucije, da neizostavno i hitno preispitaju tačnost informacije, koja se pojavila među okupljenim građanima na protestu, o tome da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Đerić lično poznaju više od deset godina, a da ih je upoznao Galićev ujak Slaviša Milovanović, te da, ukoliko je ona tačna, najstrožije moguće sankcionišu sudiju Đerić, koja se u tom slučaju nije izuzela iz postupka, iako je na to obavezivao zakon, naveli su u saopštenju.

„Prošlo je vreme ćutanja, žmurenja i prećutkivanja zarad ličnih interesa, a na štetu običnih ljudi – došlo je vreme delovanja i pravde za Stefana i sve nas“, zaključili su u saopštenju inicijative „Pravda za Stefana“.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*