Predsednica Vlade na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boraviće danas i sutra u dvodnevnoj poseti Bugarskoj gde će u Sofiji učestvovati na sedmom po redu Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.
Samit, kojem prisustvuju lideri 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine, biće održan u subotu, 7. jula, a glavne teme biće produbljivanje saradnje zemalja inicijative 16+1 za održivi napredak.

Kao najvažnije tačke ekonomske saradnje biće predstavljene oblasti: industrijsko partnerstvo, infrastruktura i zajednička ulaganja, poljoprivreda, turizam i visoke tehnologije.

Brnabić će prisustvovati poslovnom forumu u Sofiji, koji će okupiti više od 250 kineskih kompanija i približno 700 poslovnih ljudi iz centralne i istočne Evrope.

Prvog dana posete Sofiji, premijerka će se sastati sa premijerom Državnog saveta NR Kine Li Kećijangom, a na marginama Samita Kina–CIEZ predviđeni su i bilateralni susreti Brnabić sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i prvim potpredsednikom Vlade Belorusije Vasilijem Matjuševskim.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*