Predsednik: Odgovoriću na svako pitanje kancelarke Merkel

BEOGRAD –

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će tokom današnjeg razgovora sa kancelarkom Angelom Merkel odgovoriti na svako njno pitanje.

Upitan da li će sa njom razgovarati i o protivljenju Nemačke da Srbija otvori nova poglavlja, Vučić je sinoć rekao da Merkelovu veoma poštuje.

vucic, merkel

Izvor: Instagram (buducnostsrbijeav), ARHIVA

„Saslušaću kancelarku, izuzetno je poštujem i odgovoriću na svako njeno pitanje“, rekao je Vučić gostujući na Juronjuz televiziji.

Nećemo smeniti Odalovića u komisiji ni da traži SAD

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Srbija ne bi smenila Veljka Odalovića sa čela komisije za nestale na KiM ni da to traži SAD, a ne Priština, jer niko nema pravo da uslovljava suverenu zemlju na taj način.

„To što je tražila Priština u Briselu ne bih da komentarišem. Da nam to traže SAD, mi to kao suverena i nezavisna država ne smemo da prihvatimo, a ne da nam to traži Priština i to iz mnogo razloga. Sa tim porukama poniženja u kojima će neko da nam drži predavanja ko sme da bude na kom mestu… Pa onda niko od njih ne bi smeo da bude ni na jednom od svojih mesta“, naveo je Vučić.

On je gostujući na Juronjuzu sinoć rekao da Priština nema pravo da uslovljava suverenu zemlju ko će da budu na čelu njenih komisija.

„Oni nisu suverena zemlja, a mi jesmo, nemaju pravo bilo koga da uslovljavaju. Pričamo o nestalima, a ne o kadrovskim rešenjima. Mi smo iskopali 21 mesto i na četiri smo pronašli sahranjene Albance“, rekao je Vučić. Dodao je da smo mi tražili da se na deset mesta proveri da li ima ubijenih Srba i da su pristali za samo jedno, gde su pronađeni članovi porodica Šutaković i Petrović. Kakve veze ima to sa kadrovskim rešenjima, zapitao je Vučić.

„Hotijeva vlada je parafirala sporazume koji smo mi prihvatili sa njima zajedno u Briselu, ali nisu hteli da prihvate na terenu. Ali, Kurti neće ni taj sporazum koji je Hoti potpisao da prihvati. Rekao je da je samo važno ono od 14. februara kada je Kurti pobedio“, rekao je predsednik Srbije i dodao je da je Kurti insistirao na tom datumu kao da je tada rođen Isus Hrist.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*