Predsednik Opštine Budva uručio zahvalnicu g. Vuksanu Vuku Mitroviću zbog izuzetnog doprinosa razvoju i promociji gastronomije Budve

Gospodin Vuksan-Vuko Mitrović je nedavno na Svjetskom kongresu šefova kuhinja dobio nagradu i imenovan je za počasnog doživotnog člana WAKS-a, asocijacije koja je osnovana 1928. godine u Parizu. Ovo priznanje i ulazak u krug 40 najboljih kuvara svijeta kruna je višedecenijskog angažovanja g. Mitrovića na polju gastronomije. Gospodin Mitrović je na čelu Udruženja šefova kuvara Crne Gore, Vitez kulinarstva za Jugoistočnu Evropu i dobitnik više od sto priznanja i nagrada u ovoj oblasti. Poslednjih godina g. Mitrović je svoj angažman posvetio obrazovanju mladih kuvara.

Predsednik Opštine Budva, Dragan Krapović, je prilikom uručivanja zahvalnice iskazao zadovoljstvo što Budva ima svetski priznatog šefa kulinarstva i čestitao g. Mitroviću na ostvarenom uspehu.

Kako je istakao predsednik Krapović gastronomija je vrlo važan motiv turističkih putovanja, više od jedne trećine ukupne turističke potrošnje odlazi na hranu dok posete restoranima predstavljaju drugu po redu najomiljeniju aktivnost turista na putovanjima. Gastronomija takođe doprinosi brendiranju destinacije te je stoga od izuzetnog značaja očuvanje lokalne gastronomske tradicije i pružanje gostu autentičnog iskustva.

Za Budvu je veoma važno da pružimo podršku svima koji doprinose praćenju trendova u gastronomiji, razvoju ove oblasti, i što je možda i najvažnije, promociji popularnosti ovog zanimanja kod mladih i njihovoj edukaciji, zaključio je na kraju predsjedik Dragan Krapović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*