Predsednik opštine obišao STŠ „Mihajlo Pupin“ i OŠ „Isa Bajić“ u Kuli

Predsednik opštine Kula Velibor Milojičić obišao je juče STŠ „Mihajlo Pupin“ i OŠ „Isa Bajić“  u Kuli i tom prilikom se upoznao sa trenutnim stanjem i potrebama ovih obrazovnih ustanova. On je istakao da se  iz godine u godinu poboljšavaju uslovi za obrazovanje učenika u Kuli i najavio da će se tokom sledeće godine raditi na kompletnoj rekonstrukciji Stare zgrade OŠ „Isa Bajić“ u ulici Maršala Tita.

Direktor škole Miroslav Milovančev je predsednika Milojičića, prilikom obilaska škole, upoznao sa brojem upisanih đaka, postojećim smerovima, kao i sa aktuelnim problemima.  Predsednik opštine Kula je rekao da će problem kotlarnice biti rešen tako da će sve biti spremno za početak grejne sezone. Predsednik opštine je razgovarao i sa profesorom Ivanov Marjanom , inače i predsednikom Društva za obnovljive izvore energije, koji ga je upoznao sa aktivnostima Društva, projektima i konkursima i obišao školsku radionicu koja se nalazi u ulici Jakova Ignjatovića.

Milojičić je obišao i Osnovnu školu „Isa Bajić“ u Kuli koju pohađa nešto više od osamsto đaka. Ove školske godine ovde je upisano 87 đaka prvaka. Radovi na rekonstrukciji nekoliko učionica  još uvek traju, školska sala je okrečena i adaptirana, zamenjena su ulazna vrata na ulazu za učenike, postavljena je nova rasveta i ozvučenje, rekonstruisani su parketi i sanitarni čvorovi. Saniranje parketa i sanitarnog čvora je još uvek u toku na prvom spratu, a kako je rekao direktor škole Gojko Sekeruš, radovi će biti okončani do kraja nedelje.

Izvor: Opština Kula

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*