Predsednik Republike Srpske prisustvovao svečanom otvaranju novog Severnog krila i rekonstruisanog Centralnog medicinskog bloka UKC RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je u Banjaluci svečanom otvaranju novog Severnog krila i rekonstruisanog Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je ovo veliki radni uspeh i dokaz da se može i ima kapaciteta da se gradi Republika Srpska.

Predsednik Dodik je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, posebno aktuelnom rukovodstvu za koje je rekao da je radilo predano da sve ovo bude završeno.

Predsednik Republike je podsetio da je 1998. godine, kada je prvi put izabran za predsjednika Vlade, zatekao klinički centar na Paprikovcu u očajnom stanju.

“Prioritet našeg posla je bio da počnemo sa rekonstrukcijom ovog kliničkog centra i moralo je sve to da čeka da se vratimo na vlast 2006. godine”, rekao je predsednik Dodik.

Predsednik Srpske je dodao da se u međuvremenu ništa nije učinilo da bi se poboljšali uslovi, već je bilo sve gore i lošije.

“Tada smo donijeli odluku da krenemo u rekonstrukciju i suočili se sa ozbiljnim problemima. Jeste ovde postojao klinički centar, ali mnogi ne znaju da mu nije data ni upotrebna ni građevinska dozvola i da je bio izgrađen na tuđoj zemlji”, napomenio je predsednik Dodik.

Predsednik Republike je istakao da su zbog toga morali da rešavaju imovinsko-pravne odnose, pitanje građevinske i upotrebne dozvole za postojeći objekat da bi se moglo krenuti dalje.

Predsednik Dodik je napomenuo da je nakon toga Sarajevo sprečilo da Srpska dobije donaciju od 50 miliona evra, već je morala da uzme kredit.

Predsednik Republike je naveo da se išlo postepeno, da su se obezbeđivala sredstva, te da je Vlada odlučila da se na teret države i budžeta izgradi ovaj UKC, a ne na teret zdravstvenog sistema i zdravstvenih radnika.

“Iskoristili smo da svaki čovjek koji nešto radi, meri se po onome što ostavi iza sebe, a ne šta priča i koliko je spreman da omalovaži svaki rad, napor, viziju”, rekao je predsednik Dodik.

“Moramo se usmeriti na podizanje naših profesionalnih kapaciteta, da dajemo najbolju moguću uslugu, da sačuvamo naše kadrove ovdje, da povećamo plate”, rekao je predsednik Milorad Dodik.

Predsednik Srpske je najavio da će na istoj lokaciji na Paprikovcu biti izgrađeni Srednja medicinska škola i Medicinski fakultet.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*