Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor pozdravio prisutne na festivalu „Folk music fest“

„Izuzetno mi je drago što, konačno, može da se organizuje neka manifestacija, da se možemo okupiti i jedni drugima videti i lica, a ne samo oči, kako je to bilo u prethodnih više od godinu dana. Grad Subotica je podržao ‘Folk music fest’, jer smatramo da se radi o manifestaciji koja na najbolji način odslikava našu višebojnost, našu multikulturalnost, multilingvalnost“, rekao je danas predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obraćajući se učesnicima i prisutnima na Muzičkom festivalu „Folk music fest“ koji se, 28. i 29. maja, održava na Velikoj terasi na Paliću.

14311_1.jpg

On je naveo da su u okviru ove dvodnevne manifestacije juče održani koncerti hrvatskih i bunjavačkih ansambala, da će se danas publici predstaviti ansambli koji će svoj program izvesti na mađarskom jeziku i da upravo takvi sadržaji najviše održavaju i ispoljavaju duh Subotice.

„Želeo bih da se zahvalim radnicima, zaposlenima u Javnom preduzeću ‘Palić-Ludaš’ i preduzeću ‘Park Palić’, jer zahvaljujući njima imamo ovakav ambijent koji je i preduslov za ispunjenje našeg cilja. A, naš neskriveni cilj je da Palić bude među najposećenijim turističkim destinacijama na teritoriji Republike Srbije“, naglasio je Pastor.

14311_2.jpg

Dodao je i da je važno da se ožive neke stare tradicije.

„Zbog toga me raduje što je preduzeće ‘Park Palić’ d.o.o. pre nekoliko nedelja  objavilo poziv da se  ansambli, grupe izvođača, jave na  konkurs i održavaju koncerte u Muzičkom paviljonu, pored Velike terase na Paliću. Bitno je što se oni mogu predstaviti publici i što turisti mogu da  vide sa kakvim umetnicima u Subotici, i na Paliću, mi raspolažemo. Želim vam svima prijatan dana, da se družite i uživate u muzici“, istakao je dr Balint Pastor.

Prisutne na Velikoj terasi na Paliću pozdravio je i poželeo im da uživaju u bogatom muzičkom programu i Gabor Juhas, predsednik Udruženja građana „Juhasok“ koje po sedmi put organizuje Muzički festival „Folk music fest“.

14311_3.jpg

Dva festivalska dana protekla su u znaku tamburaških koncerata ansambala iz Subotice i Čantavira, ali i iz Segedina, Baje i Budimpešte. U okviru pratećih programa Festivala posetioci su mogli da pogledaju izložbu narodnih umetnosti, radionice rukotvorina i narodnih dečjih igračaka, kao i prezentacije instrumenata za decu i Udruženja srednjovekovne tradicije Svetog Longina.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*