Predsednik Vučić obišao Vojnotehnički institut

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vojnotehnički institut, kako bi se obavestio o stepenu realizacije novih razvojnih projekata Instituta i razgovarao sa 48 novozaposlenih inženjera i oficira sa Vojne akademije.

Predsednik Vučić se u obraćanju na Vojnotehničkom institutu osvrnuo na dva ključna pitanja na kojima treba dalje raditi, a to su znanje i obrazovanje, kao i na stanje u vojsci.

„Molim vas da gledate napred i da vidite šta možete da uradite za svoju zemlju. Naša vojska je veoma snažna“, rekao je predsednik Vučić i dodao da se posle svih hladnoratovskih podela u svetu ponovo napravio multipolarni svet, i tim više nam je potrebna snažna, ozbiljna i odgovorna vojska koja je u stanju da preventivno deluje na svakog agresora koji će znati da će se suočiti sa moćnom tehnikom i ljudima koji su sposobni da brane svoju zemlju.

„Došli ste na mesto gde se pokazuje koliko se Srbija voli. Dobro došli“, pozdravio je predsednik Vučić novozaposlene u Institutu i ocenio da je popunjenost u Vojnotehničkom institutu (VTI) 73 odsto , da ima mesta za nove radnike i inženjere, te da nadležni rade na tome da se stvore uslovi u kojima će pripadnici vojske biti zadovoljni i neće napuštati Vojsku Srbije i zemlju.

„Mi smo se ponosili radom VTI i spremali smo, iako u tehnološkom zaostatku u odnosu na druge, da zbog vrednog i napornog rada taj zaostatak ipak učinimo ne tako velikim i ne tako nepremostivim“, naveo je predsednik Vučić i podsetio da je 2005. godine Institut ostao bez velikog broja zaposlenih.

Predsednik je poručio da Institut može slobodno da traži zapošljavanje još ljudi, kao i da računa na mnogo više novca od 15,9 miliona evra za koje postoji dogovor.

„Bez Vojnotehničkog instituta gubimo taj centralni nervni sistem naše kompletne armije, njenog naoružavanja, opremanja i njene budućnosti“, istakao je predsednik Vučić.

Direktor Vojnotehničkog instituta (VTI), pukovnik Bojan Palković je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci koju je pružio za razvoj naoružanja i vojne opreme, kao i samog Instituta.

„Zahvaljujući Vašoj podršci, donete su konkretne mere za poboljšanje statusa naučnoistraživačkog kadra, što će uticati na poboljšanje kadrovske baze potrebne za realizaciju razvojnih projekata u oblasti naoružanja i vojne opreme, novo zapošljavanje mladih inženjera i tehničara, kao i zadržavanje postojećeg kadra na VTI“, rekao je pukovnik Palković.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*