Predsednik Vučić obišao Zapadnobački okrug u okviru kampanje „Budućnost Stbije“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju „Budućnost Srbije“ posetom Zapadnobačkom okrugu i posetio Sivac, Kulu, Odžake, Karavukovo, Apatin, Bukovac, naselje Svetozar Miletić i na kraju Sombor.

Predsednik Vučić je u Sivcu rekao da će žitelji tog mesta kod Kule dobiti kanalizaciju, u planu je i putna infrastruktra, a da opština Sombor mora da dobije nekog velikog investitora.
Predsednik Vučić je primetio da u Zapadnobačkom okrugu žive ljudi koji pripadaju različitim narodima, a uvek su znali da žive zajedno u miru, slozi i zajedništvu, i najavio da Sivac može da očekuje kanalizaciju, što će koštati 600 miliona dinara, a koja će se graditi zajedno sa Mađarskom.
Predsednik Vučić je rekao da će se raditi i dve fabrike za preradu vode u Ruskom Krsturu i Kruščiću, kao i na čišćenju kanala u dužini od šest kilometara. Takođe je istakao da se razmatra gradnja brze saobraćajnice, što bi koštalo oko 420 do 430 miliona evra, ili, jeftinija varijanta, da se obnovi postojeći put od Vrbasa preko Kule do Sombora.
Predsednik Vučić je i u Sivcu apelovao na podizanje nataliteta, jer, istakao je, u Zapadnobačkom okrugu godišnje umre oko 3.000 ljudi, a rodi se 1.400 dece.
Predsednik Vučić je po dolasku u Sivac rekao da je za ljude tog okruga najvažniji posao i da je potrebna jedna dobra i velika investicija. Predsednik je podsetio da je 2012/2013. godine u Odžake došla kompanija „Magna“, što jeste bila velika stvar, ali da mora još da se radi za obližnja sela.
„Ljudima je pre svega potreban posao, Magna je uspela da reši problem Odžaka i tu je velika stvar urađena. Jedna velika fabrika nam treba za Sombor i na tome ćemo da radimo, to nam je prioritetno za Vojvodinu. Imamo još mnogo toga što moramo da uradimo, ali kad čujete ovu dečju graju sve je lakše“ – poručio je predsednik Vučić tokom posete Sivcu.
Nakon Sivca, predsednik Vučić obišao je novi objekat specijalističkih službi Doma zdravlja Kula, koji je izgrađen prošle godine sredstvima Ministarstva privrede i lokalne samouprave u iznosu od 130 miliona dinara.
Predsednik Vučić je u razgovoru za medicinskim sestrama istakao da će lekarima i sestrama ove godine ponovo biti povećane plate, i to lekarima 10, a medicinskim sestrama 12 odsto.
„Važno je da sačuvamo lekare i medicinske sestre, da ostaju ovde“, poručio je predsednik Vučić.
Direktor Doma zdravlja Zdravko Ševin preneo je predsedniku i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru da je novi objekat opremljen sa dva nova vozila Hitne pomoći, defibrilatorima za potrebe te službe, kao i ultrazvukom za radiologiju. Novi objekat prostire se na 1.300 kvadratnih metara, a u njemu su smeštene sve specijalističke službe i pružaju se usluge za 40.000 ljudi, koliko stanovnika broji opština Kula.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*