Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Australije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Australije Rut Stjuart, izrazivši nadu da će zajedničkim radom unaprediti bilateralne odnose dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da se između Srbije i Australije intenziviraju kontakti i politički dijalog, što daje impuls saradnji u različitim oblastima, pa je vidljivo i interesovanje australijskih kompanija za poslovne prilike u našoj zemlji. „Raduje nas to što dvadesetak srpskih kompanija uspešno sarađuje sa australijskim IT sektorom“, istakao je predsednik Vučić.

On je posebno zahvalio Australiji što kroz različite projekte pomaže u rešavanju problema najosetljivijih društvenih kategorija, što podrazumeva zapošljavanje osoba sa invaliditetom, pomoć deci sa smetnjama u razvoju, pomoć žrtvama nasilja, unapređenje ekonomskog položaja žena u ruralnim oblastima, obrazovanje članova romske zajednice i drugo.

Ambasadorka Stjuart je istakla da je i brojna srpska zajednica u Australiji važan činilac u povezivanju dveju zemalja. Ona je naglasila podršku Australije evropskim integracijama Srbije i izrazila nadu da će dve zemlje iskoristiti dobre političke odnose da unaprede ekonomsku saradnju, navodeći Rio Tinto kao primer saradnje.

U razgovoru o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je istakao da su mir i stabilnost u regionu od najveće važnosti za Srbiju i da je zato posvećen nalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova, iako nije optimista da će do njega doći u skoroj budućnosti.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*