Predsednik Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Češke Republike

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Češke Republike Tomaša Kuhte i poželeo mu dobrodošlicu i uspeh u radu.

Predsednik Vučić je istakao da ambasador Kuhta počinje diplomatski mandat u Beogradu u godini u kojoj obeležavamo značajan jubilej u odnosima između Srbije i Češke – 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ambasador Kuhta je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Zemana, a predsednik Vučić je uzvratio pozivom da predsednik Zeman poseti Srbiju. Dvojica sagovornika su se saglasili da će predstojeća poseta češkog predsednika potvrditi i dodatno podstaći dobre odnose Srbije i Češke.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što odnose Srbije i Češke karakteriše međusobno poštovanje i razumevanje, kao i nadu da će saradnja dveju zemalja nastaviti da jača, kako kroz politički dijalog, tako i kroz različite vidove ekonomskog povezivanja.

Ambasador Kuhta je rekao da stabilnost političke situacije i dobri ekonomski pokazatelji u Srbiji čine dobru osnovu za brojnije investicije iz Češke.

Ambasador Kuhta je u razgovoru ponovio snažnu podršku Češke evrointegracijama Srbije, koja nije samo politička, već se ogleda i kroz realizaciju mnogih projekata pomoći.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*