Predsednik Vučić sa potpredsednikom Vlade UAE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa potpredsednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Hamdanom bin Zajedom Al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, brojnim zajedničkim projektima, odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je istakao da dve zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i žele dalje unapređenje saradnje u svim sferama društvenog života, naročito u oblasti ekonomije. On se zahvalio šeiku Hamdanu na finansijskoj podršci koju UAE pružaju Srbiji, kao i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, energetike i saobraćaja. Predsednik Vučić je posebno zahvalio šeiku Hamdanu na učešću UAE u realizaciji projekta Beograd na vodi koji u značajnoj meri doprinosi oporavku građevinske industrije Srbije.

Šeik Hamdan je istakao da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera. On je rekao da postoji veliko interesovanje za dalja ulaganja u oblasti hotelskog i lovnog turizma i nekretnine u Srbiji.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*