Predsednik Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota, sa kojim je razmenio mišljenje o stanju dijaloga Beograda i Prištine i idejama za postizanje rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je još jednom istakao potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i omogućio ekonomski napredak.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je dijalog način za poboljšanje okolnosti na Kosovu i Metohiji, ukoliko mu se pristupi odgovorno i uz izbegavanje konfrontacija.

Ambasador Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu hrabrost, fleksibilnost i kreativnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti.

Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se ogleda i u novčanoj pomoći za reformske procese, poput nedavnog povećanja pomoći u oblasti vladavine prava u iznosu od tri miliona dolara.

Presednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja američkih kompanija za ulaganje u Srbiji i sa ambasadorom Skotom je razmotrio konkretne mogućnosti za povećanje ekonomske saradnje dveju zemalja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*