Predstavnici Grada, Pokrajine i Republike obišli radove na Sentandrejskom putu

Radove na izgradnji budućeg Sentandrejskog bulevara, jedne od najvećih investicija na teritoriji Grada Novog Sada, obišli su gradonačelnik Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Reč je o radovima na prvoj deonici saobraćajnice u dužini od 1330m, od Primorske do Velebitske ulice. Vrednost ukupnog posla iznosi oko 700 miliona dinara, a zajednički ga finansiraju tri nivoa vlasti, i to Grad i Pokrajina sa po 250 miliona, a Republika putem JP “Putevi Srbije“ sa 200 miliona.

– Dobićemo moderan bulevar sa režijskim saobraćajnicama, parking mestima, kanalizacijom, vodovodom, javnom rasvetom, kakav stanovnici Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja i zaslužuju. Biće promenjena konfiguracija ovog dela Novog Sada, i to neće više biti prigradsko naselje već deo urbane razvijene celine, što će stvoriti uslove da dalje širimo komunalnu infrastrukturu u sve delove pomenutih mesnih zajednica. Čeka nas rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, izgradnja još jednog Sentandrejskog mosta, mosta blizanca, i nastavak izgradnje bulevara od Velebitske ulice do buduće kružne petlje prema Temerinu – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da, kada su ujedinjeni Republika, Pokrajina i Grad, mogu da urade mnogo više.

– Kada ova investicija bude realizovana, cena placeva i nekretnina u ovom delu grada će porasti, a poslednji ulaz u Novi Sad koji je bio u profilu obične saobraćajnice, dobiće četiri trake, sa pešačkim i biciklističkim stazama, i zadovoljiće standarde velikih gradova – istakao je Mirović.

Prema rečima ministarke Mihajlović saradnja tri nivoa vlasti je odlična i to se vidi na ovakvim primerima, a i na primeru izgradnje Žeželjevog mosta koja je završena zahvaljujući upravo njihovoj dobroj koordinaciji.

– Pre manje od godinu dana razmatrali smo projekte u oblasti infrastrukture koje možemo zajedno da radimo, i jedva čekamo da krajem prvog kvartala sledeće godine, kada investicija bude završena, dođemo da porazgovaramo sa građanima koji ovde žive – kazala je Mihajlović i dodala da su JP “Putevi Srbije“ u prethodne tri godine na teritoriji Vojvodine uložili 9 milijardi dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju puteva.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*