Predstavnici Opštine Herceg Novi učestvovali na Infofestu 2018

Predstavnici Opštine Herceg Novi učestvovali su na 25. Festivalu informatičkih dostignuća – Infofest 2018, u Budvi.

Zaposleni u odseku za informacione sisteme prisustvovali su panelu „Digitalna ekonomija – sad ili odmah“, koji su organizovali Odbor za digitalnu transformaciju AMM-a i Odbor za ICT Privredne komore Crne Gore. Panelisti su bili istaknuti učesnici informatičke evolucije u Crnoj Gori i dokazani profesionalci iz oblasti od značaja za digitalnu ekonomiju – državne uprave, univerziteta i ICT sektora.

Cilj panela bio je da istakne sve razvojne i sociološke aspekte koji Crnu Goru ubrzavaju ili sputavaju na putu ka digitalnoj ekonomiji, te da stimuliše učesnike da aktivno promovišu aksiom njene neporecivosti i neophodnosti, imajući u vidu da se primenom digitalnih tehnologija u poslovanju povećava efikasnost i produktivnost.

Na jubilarnom, 25. Infofestu predstavile su se institucije i značajne kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, iz zemlje i sveta. Za šest dana okupio je više od 1000 registrovanih pojedinačnih učesnika. Festival informatičkih dostignuća koji ima zvanični status „manifestacija od državnog značaja“ organizuju Ministarstvo javne uprave Crne Gore i konsultantska kompanija Biznis Link.

Izvor: Opština Herceg Novi

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*