Pregovori jedini put za pronalaženje rešenja za Kosmet

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je danas da Beograd ostaje pri čvrstoj poziciji da je dijalog jedini put ka pronalaženju trajnog i održivog rešenja za Kosmet, a da se to ne može postići nikakvim tajnim dokumentima.

„Nastojanja Prištine da „non-pejper“ o Kosovu i Metohiji pripišu zvaničnom Beogradu samo su perfidni pokušaj da se prikrije njegov pravi autor.

Takav dokument nije se pojavio ni u jednom beogradskom mediju, već u prištinskim medijima i to dan nakon što je obelodanjeno kada će biti nastavljeni pregovori.

Zato bi Prištini bilo bolje da se dobro pripremi za dijalog, a Aljbinu Kurtiju da današnje razgovore u Briselu vodi u duhu normalizacije odnosa sa Beogradom, nego što energiju rasipa na lažne vesti.

Beograd ostaje pri čvrstoj poziciji da su pregovori i dijalog jedini put ka pronalaženju trajnog i održivog rešenja, a to se ne može postići nikakvim tajnim dokumentima ili nečijom listom želja. Podjednako kao što predsednika Aleksandra Vučića niko pritiscima i ucenama ne može naterati da prizna takozvano Kosovo“, navodi se u izjavi direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*