Premijera Hubačevog „Berlinskog zida“ 21. oktobra u SNP-u

NOVI SAD: Predstava „Berlinski zid – Kad se mi mrtvi zaigramo živih“, po drami i u režiji Željka Hubača, biće premijerno izvedena 21. oktobra na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, saopšteno je danas iz ove institucije.
srpsko narodno pozoriste dnevnik
Foto: Dnevnik (B. Lučić)

Hubačev komad govori o tragediji dve porodice – srpske i albanske.

„Mi pričamo priču o podelama unutar porodica koje urušavaju pojedinačne sudbine bez obzira na istoriju. Rat na Kosovu i Metohiji je bio katalizator tog tragičnog procesa, ali on bi se dogodio i bez ovog rata. Govorimo o složenim odnosima koji dovode do kraha pojedinaca i porodica, sa istorijom i bez nj“, ističe Hubač.

Kako navodi, u prvobitnoj varijanti, „Berlinski zid“ je bio komad o identitetu, a u sadašnjoj verziji podnaslov „Kad se mi mrtvi zaigramo živih“ upućuje na našu spremnost da podredimo sopstveni život ideologijama u koje verujemo, do istrebljenja.

U predstavi svaki član glumačke ekipe igra dva lika: Milan Kovačević tumači uloge Skendera, odnosno Velimira, Peđa Marjanović igra Faruka i Raška, Dušan Vukašinović Petrita i Vasilija, Marija Medenica Ditu i Mariju, a Marko Savić Envera i Dimitrija, dok Nina Rukavina tumači lik Ane.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*