Premijera predstave „Mefisto“ 28. marta u Novosadskom pozorištu

NOVI SAD –

Premijera predstave „Mefisto“ u režiji Borisa Liješevića biće održana 28. marta u Novosadskom pozorištu, a prva repriza je zakazana za 30. mart, obaveštavaju iz tog pozorišta.

Svojevrsna analiza tridesetih godina prošlog veka, koju je autor Klaus Man pisao u emigraciji, prikazana je kroz karijeru glumca Hendrika Hofgena, čiji se uspon odvija paralelno sa usponom fašističke države.

plakat, predstave, mefisto

Novosadsko pozorište

Roman postavlja brojna pitanja, poput onih da li je Hofgen žrtva ili aktivni kreator nacističke ideologije, da li njegov lik odražava svest pojedinca ili kolektiva, koliko je svako od nas, kao individua, sposoban da doprinese razvoju različitih nasilnih, diktatorskih režima i državnih uređenja, u konkretnom slučaju fašizma…

Glumca Hendrika Hofgena igraće Aron Balaž (kao gost), a u podeli su se pored njega našli: Arpad Mesaroš, Bence Salai, Gabriela Crnković, Emina S. Elor, Blanka Dieneš (k. g.), Ištvan Kereši, Judit Laslo, Atila Nemet, Robert Ožvar, Livia Banka i Atila Giric.

Dramaturgiju i dramatizaciju radio je Fedor Šili, scenografiju Janja Valjarević i asistentkinja Ljubica Petrović, kostime Drina Krilić, muziku David Klem, dok su za scenski pokret bile zadužene Ista Stepanov i Frosina Dimovska.

Početak predstave predviđen je za 18 časova i broj geldalaca je ograničen, kako bi se poštovale mere uvedene u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*