Premijerka Brnabić zatvorila ovogodišnje „Dane berbe grožđa“ u Vršcu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravila je u poseti Vršcu povodom 61. po redu manifestacije „Dani berbe grožđa“ i tom prilikom najavila nova ulaganja u tom kraju, posebno kada je reč o vinogradarstvu.

Brnabić je sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović obišla Vinsku ulicu i izložbu vina u holu Gradske kuće, a potom je zvanično zatvorila ovu tradicionalnu i značajnu turističko-privrednu manifestaciju.

U ovom trenutku se mnogo ulaže u južni Banat. Zajedno sa Pokrajinskom Vladom i lokalnim samoupravama dajemo subvencije za zasade, laboratorijsku analizu, opremu, rekla je Brnabić i dodala da Vlada radi na setu novih podsticaja koji se mogu očekivati od 1. oktobra.

Ona je objasnila da su dva važna projekta Opšta bolnica i Poljoprivredna škola, ali će se nastaviti ulaganja i u ono što je najvažnije za Vršac, a to je vinogradarstvo, rekla je premijerka i dodala da ju je posebno obradovalo to što ima sve više mladih profesionalnih vinara.

Ona je istakla i značaj privlačenja novih stranih investicija i podsetila na to da je Srbija prošlu godinu završila sa ukupnim prihodom stranih direktnih investicija od 2,6 milijardi evra.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*