Premijerka sa delegacijom Atlantskog saveta SAD

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom Atlantskog saveta, koju predvodi direktor Centra za Evropu Benjamin Hadad, o aktuelnoj situaciji u regionu, evropskim integracijama i mogućnostima unapređenja odnosa Srbije i SAD.

U razgovoru sa predstavnicima ove organizacije, premijerka Ana Branbić izrazila je zabrinutost zbog aktuelne političke situacije u regionu, navodeći da bi pažnja regiona morala više biti usmerena, pre svega, na oporavak ekonomija i stvaranje strategije za izlazak iz krize nakon pandemije.

Ana Brnabić sa delegacijom Atlantskog saveta SAD

Ana Brnabić sa delegacijom Atlantskog saveta SAD

Srbija je posvećena održavanju ekonomske stabilnosti, o čemu svedoči i rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine, istakla je premijerka, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ona je dodala da je, višestruko značajna saradnja poput inicijative „Mali Šengen“, koja predstavlja viziju o zajedničkom ekonomskom prostoru Zapadnog Balkana i direktno doprinosi ostvarivanju ciljeva za bolji život naših građana.

Šef delegacije Atlantskog saveta Benjamin Hadad podržao je evropski put Srbije i naglasio da je misija Saveta da pospeši saradnju i partnerske odnose sa Srbijom.

Istakao je da je organizacija posvećena saradnji i daljem jačanju odnosa između Srbije i SAD.

Govoreći o saradnji na polju digitalne transformacije i digitalne ekonomije, predstavnici Atlantskog saveta su istakli da bi zemlje regiona mogle da primene pozitivna iskustva Srbije u ovoj oblasti i ponudili podršku Saveta u cilju isticanja potencijala naše zemlje i privlačenja stranih investicija.

Premijerka Brnabić istakla je da je već dosta urađeno na polju digitalne transformacije zemlje, što je u situaciji pandemije bilo naročito vidljivo.

Prioriteti vlade i dalje ostaju ulaganja u nauku, inovacije i digitalnu edukaciju, naglasila je predsednica vlade, ističući da je to jedan od načina da se omogući povratak mladima u zemlju i stvaranje društva u kojem ljudi žele da žive i koje se zasniva na znanju, uz stabilan ekonomski sistem koji privlači investitore.

Brnabićeva je zahvalila delegaciji Atlantskog saveta na inicijativi za jačanje odnosa i u segmentu digitalizacije i inovacija i istakla da je Vlada Srbije usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i SAD, kao i daljem snaženju veza dva naroda.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*