Preminule 23 osobe, koronavirusom zaraženo još 989

U Srbiji su, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubila 23 pacijenta. Potvrđeno je 989 novih slučajeva zaraze od 6.320 testiranih uzoraka. Na bolničkom lečenju nalazi se 4.549 obolelih, od kojih je na respiratoru 153.

Najviše zaraženih u Beogradu – 264

I dalje je najviše zaraženih u Beogradu 264. Dok je u ostalim gradovima značajno manje od sto novih slučajeva: u Novom Sadu 55, u Nišu 39, u Kragujevcu i Šapcu po 31

Procenat smrtnosti 0,93 odsto.

U Srbiji je od početka pandemije registrovano 691.920 slučaja zaraze. Nažalost do sada je preminulo 6.409‬ osoba, što ukazuje da je procenat smrtnosti 0,93. Broj testiranih je  3.853.869.

Broj zaraženih ispod 1.000

U poslednja 24 sata bitku sa kovidom izgubila su 23 pacijenta. A broj novozaraženih je posle duže vremena ispod hiljadu, odnosno 989, od 6.320 testiranih uzoraka.

Na respiratoru 153 pacijenta

Na bolničkom lečenju nalazi se 4.549 obolelih od koronavirusa. U najtežem stanju je 153 pacijenta i oni se nalaze na respiratoru.

Opada broj novozaraženih koronavirusom u Srbiji, a manje je i pacijenata na bolničkom lečenju što epidemiološku situaciju čini stabilnijom.

Jedan od gradova koji u odnosu na prethodne dane beležiblagi pad broja novozaraženih koronavirusom je i Novi Pazar.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić naveo je za RTS da je epidemiološka situacija u tom gradu blago poboljšana u odnosu na prethodne dane, i da se beleži blagi pad broja zaraženih koronavirusom.

Istakao je da je poslednja tri dana epidemiološka situacija malo bolja i da sada imaju oko 20 novoobolelih na dnevnom nivou, a da ohrabruje i smanjeni broj prvih pregleda u kovid ambulantama i broj hospitalizovanih.

„U toku današnjeg dana posle dužeg vremenskog perioda imamo negde oko 99 hospitalizovanih u bolnici u Novom Pazaru što je posle tri meseca dvocifren broj“, rekao je Spahić.

On je naveo da je do današnjeg dana u Novom Pazaru dato 12.128 prvih doza vakcine protiv kovida 19, a da su revakcinisane 9.384 osobe.

Zbog manjeg broja hospitalizovanih iz kovid sistema danas je izašla KBC „Bežanijska kosa“.

Direktorka te ustanove Marija Zdravković rekla je za RTS da koronavirus napada sve organe i da postoji široka lepeza povezanih pulmoloških poremećaja sa produženim tegobama, kao i kardiovaskularnih tegoba sa raznim aritmijama.

Apeluje na sve ljude da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Vakcinacija je danas moguća samo na poziv, a od sutra ponovo bez zakazivanja.

 

IZVOR:RTS

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*