Preminulo 17 osoba, 4.091 novi slučaj koronavirusa

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.596 osoba, od kojih je pozitivno 4.091, dok je, nažalost 17 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, na respiratorima je 176 ljudi

Dosadašnji korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Danas je održan sastanak ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, nakon čega je rečeno da je zdravstveni sistem prenapregnut i da je mnogo veći broj pacijenata koji budu primnljeni u bolnce, od onih koji su otpušteni.

Takođe, rečeno je i da će pacijenti iz Beograda, zbog toga što su kapaciteti puni, na lečenje biti prebacivani u kovid bolnicu u Kruševcu.

Međutim, kako kaže direktor te bolnice dr Vladan Cvetanović, ova ustanova bi mogla da se napuni za dva do tri dana.

– Od 500 mesta, a koliko ih je ukupno u bolnici, imamo još 300-350 slobodnih mesta. Ali, i to će verovatno da se popuni u naredna dva do tri dana jer će sada pacijenti iz cele Srbije, pa i Beograda, da se smeštaju kod nas. Sistem je prenapregnut, na kraju smo bolničkih kapaciteta i zato molim ljude da se pridržavaju mera, nose maske, drže distancu jer bolnice su nam krcate – rekao je on.

 

 

IZVOR:BLIC

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*