PREMINULO 65 OSOBA, 6.217 ZARAŽENIH PACIJENATA

BEOGRAD –

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 6.217 novih slučajeva korona virusa od 22.574 testirana uzorka. U istom periodu preminulo je 65 osoba. Na respiratorima se nalazi se 277 kovid pacijenata.

Epidemijska situacija u Srbiji izuzetno je teška. Raste broj preminulih od posledica zaraze.

kovid, vakcinacija, vakcina, vakcine, pandemija, covid, korona, karantin, izolacija, antigenski, test, testiranje, virus, soj, prevencija, pixabay, 2244

Izvor: Pixabay

Na to koliko je epidemijska situacija u zemlji ozbiljna, upozorava i broj dece obolele od kovida 19 sa težom kliničkom slikom.

Načelnica Pedijatrije u Domu zdravlja Palilula, dr Aneta Jovanović kaže za RTS da je od prošlog meseca povećan broj pregleda u dečijim kovid ambulantama.

Zbog toga će jesenji raspust u školama biti produžen, čime će se prekinuti lanac prenosa koronavirusa u tim obrazovnim ustanovama.

„Deca treba da imaju raspust četiri dana, plus vikend, ali spojićemo tu nedelju najverovatnije i to će biti ukupno devet dana“, rekao je Lončar.

Struka upozorava da samo vakcinacija i restriktivne mere mogu da zaustave širenje virusa.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da članovi medicinskog dela Kriznog štaba i dalje smatrajuda nije dovoljno da kovid propusnice važe samo od 22 časa, već da je potrebno da to bude 24 sata, kao i da bi trebalo da važe svuda gde su zatvoreni prostori, osim u apotekama, benzinskim pumpama i prehrambenim prodavnicama.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*