Preminulo još 18 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 1.318 osoba

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.318 osoba, od testiranih 7.549. Od posledica zaraze preminulo je 18 ljudi. Ukupno vakcinisano 208.596.

U Srbiji je registrovan prvi slučaj novog, britanskog soja koronavirusa, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da ga je o tome obavestio ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Dodaje da je reč o putnici iz Londona koja je imala negativan pi-si-ar test, i koja je imala lakše simptome, a njen suprug je imao teške simptome.

Dodao je da su njeni kontakti otkriveni i ispraćeni i da za sada nema razlga za paniku.

Potrebno je vakcinisati što veći broj ljudi u što kraćem periodu, poručuje za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida Branislav Tiodorović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da je važno da ustanove socijalne zaštite budu bezbedna sredina jer je reč o kolektivnom smeštaju gde mnogo osoba može da bude zaraženo.

Do sada je, prema njenim rečima, vakcinisano nešto više od 6.000 ljudi, od kojih je oko 10 odsto zaposlenih. Odziv je veliki, kaže Kisić Tepavčević, dodajući da negde još vakcinacija nije počela jer ima pozitivnih korisnika.

Vršilac dužnosti direktora KC Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je za RTS da je dan za nama bio bez preminulih od kovida u toj ustanovi.

U Kliničkom centru u Kragujevcu hospitalizovano je 130 pacijenata, 35 je u teškom stanju.

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*